?

Är det någon ut av er coola människor som råkar ha en lagbok samt en civilrättsbok?? De vore grymt!

Jag hade inte något mer jag ville framföra. De kanske kommer ett matchreferat ifrån matchen som är på söndag! De beror ju helt på så att säga..Hahah



Take care bitches!

Puss Helena

En Luleå helg som inte kommer glömmas i första taget.

Jag och Millo startade tidigt lördag morgon då vi skulle bli hämtade av Pia vid tekniska i hennes charmiga peugeot.
Efter den traditionella flygningen anlände vi till Hälsanshus runt 12.00 sen var det bara att ladda inför match.

Första mötet var mot Stars vilket kändes lite nytt eftersom vi alltid mött BG först. Vi startade matchen starkt och efter första perioden ledde vi med 12. Jag kände vi den tiden att jag sedan tidigare erfarenheter visste att Stars har så mycket mer att ge och väntade bara på att det skulle smälla. Det var under andra perioden som vårt försvar sinade lite och det slutade med att Stars vann perioden innan halvlek med 2.
Vi började andra halvlek med ett ryck och vi var nu uppe i ny ledning. Jag hade fått en foul innan halvlek men fick nu 2 på raken under ca 3 minuter och jag hamnade där jag förtjänade, på bänken. Millo hade också riktigt svårt under den här matchen och hennes starkaste sida lysta inte alls uppe i Norrlands blåsiga väder. Hennes statistik var 25% på 2or (1/4) och 0% på treor. Då slutsignalen lät hade vi tagit det riktigt lugnt under de sista minuterna och vi hade kontroll på matchens slut. Dock så blev det mycket bortkastade bollar för våran del vilket hjälpte Stars att komma tillbaka i matchen och vi ledde bara med några poäng. Matchen slutade med en trivsam seger för oss wannabe Lidingöbor med 5pinnar. Visst var känslan utav vinst riktigt skön men den bästa känslan var att vi hade mycket mer att ge och det skulle BG få smaka på den kommande dagen.

Under kvällen käka vi på Baan Thai, gott för vissa, sämre för andra. Efter det träffade vi en liten tös som av ren slump också var uppe i Luleå exakt samma helg som oss. Vi träffade lilla Halvan på Allstar vilket måste vara Luleås fräschaste häng. Vi satt och drack kaffe och snackade skit. Det var lite tråkigt att Helenas matcher och våra matcher totalt korsades av varandra, så ingen utav oss kunde se varandras, men de hade tydligen fått stor stryk av Luleås ligalag så det kanske inte skulle vart så kul att se det ändå.

Dagen efter vare frukost, packning och gång till matchen, jag själv vaknade 50 min innan klockan ringde och låg och taggade järnet inför matchen genom att stirra in i väggen. Idag var det ju min och Millos tur att få till det under matchen! Vi hade en lika bra start som dagen innan och vi spelade med mycket fart och det ramlade in poäng både för oss och för BG efter första perioden stod det 10-18 till oss.
Liksom föregående dagens match var andra perioden inte den bästa och vi förlorade den med 3. Mina fouls började sakta men säkert närma sig femman men Millo hade lite mer tur med skotten. Under andra halvlek hade vi återigen ett ryck och jag och Millo kunde glänsa lite med mina raka 3 assist och hennes raka 3 swischar! Min 4e foul kom och på bänken igen. Dock ska det nämnas att domarna luktade riktigt mycket brännvin!
Under 3e perioden gjorde bägge lagen lika mycket poäng och perioden avslutades oförändrad.
Det hände inte så mycket under 4e perioden och vi spelade mest vårt setplay "Ett" som är väldigt likt vår elva fast med en dubbelscreen på toppen. Båda lagen gjorde poäng, jag misslyckades totalt med min dag och fick min 5e med ca 3 min kvar (har återigen toppat f-ligan med hela 4,5 fouls i snitt). När det var 2 min kvar var det väldigt lika och vi hade kanske en ledning på 7 pinnar medans BG ville göra mer poäng och vi kastade bort några bollar så det bara var 4 poäng i mellan, vi scorade och under den näst sista attacken ville vi inte ta det lugnt även fast vi hade en galen (om man vet hur Andreasledarstil är vanligtvist då) coach vid bänken. Vi avslutade när det var mycket tid kvar på klockan och det var en total miss och BG kunde ta matchen i hamn om bara vårat man-manförsvar skulle misslyckats men tyvärrrrrrr... Ytterligare en vinst och vi får lov att åka hem med två vinster från Luleå, det är inte ofta det händer små tösar som oss.

Som jag sa redan under den första matchen under försäsongsturneringen kommer denna säsong bli mycket spännande och jag tror verkligen på mitt lag. Vi kommer skrälla i riktigt många matcher och det ska bli så himla kul att se Tapio Joulamos face när vi inte ens kommer komma i närheten av hans antagande att vi skulle hamna på en 7e-10onde plats. Gubben har ju ingen koll!
Hoppas ni kommer och kollar på någon match ute på Lidingö eller varsomhelst!

Tack från er Serah Frog till denna underbara blogg!

recept för en hemtenta

Tema för de senaste 7 dagarna: hemtenta.

Egentligen inga probs, om det inte var för ett antal gerillateman som jag inte lyckades hålla mig borta från.
Lördag-Söndag: SM-helgen på Lidingö (sjukt bra matcher)
Söndag: Herrlagsmatch med Skuru (vilket medförde en 12 timmars soffliggande återhämtningsperiod då jag inte borde spelat pga förkylning men kunde inte motstå för jag var så taggad)
Tisdag: Köpa lägenhet
Onsdag: Möte om statslaget U16-killar (Mbuyi, Kanku och jag ska coacha!)
Torsdag: Polisens herrlagsträning
Därutöver vanlig arbetsvecka samt att jag bodde fyra dagar hos Plattens eftersom mitt annars tillfälliga boende var packat med folk.

Tid över: totalt ca 10 timmar.
Uppgift: Skriv en uppsats som ger en analys av vilken beredskap en organisation behöver bygga upp för att hantera kriskommunikation.

Förhållandevis begränsat med tid med tanke på att uppgiften motsvarade 7,5 högskolepoäng. Hur hanterar man detta? Här är receptet.

1. Läs kurslitteraturen och stryk under allt som kan användas i en tenta. Sammanfattande stycken, citat eller bra poänger. Tumregel i snitt en understrykning per sida. (Detta har gjorts i förväg.)
2. När du får uppgiften, gör en outline till ditt svar i form av huvudbudskap och grov styckeindelning. Riktlinje: 20% av tiden.
3. Läs igenom alla understrykningar i kurslitteraturen och skriv in alla lämpliga referenser i outlinen (Bok/artikel och sidnummer). 30% av tiden.
4. Skriv texten och utnyttja de referenser som passar utifrån hur texten blir. 40% av tiden.
5. Korrigera så det inte blir för långt. 10% av tiden.

På detta sätt blir arbetet med hemtentan mest tidseffektivt. Lägg det på minnet om ni hamnar där någon gång. Och glöm inte att friställa ca 24 timmar efter inlämning till extremt actionlösa aktiviteter, så att kroppen allt eftersom kan återställas till det normala (detta gäller även för vanliga tentor).

3vlig hlg.
/ax

Slam

God eftermiddag alla glada!

Jag kom precis hem ifrån en oväntat tur till Hersbyhallen för att se Sara och Millo lira med det nya laget i första SM-omgången. Dem vann efter en rafflande match mot Alvik, jag tror att dem krossade med en 4 poängs vinst. De va en rolig match, mycket som hände. Sara och Millo va duktiga. Millo slamade i två treor i första halvlek och efter mycket hårt slit i matchen noterades hon även för hela 6 slams mot golvet. Sara langade i en rätt så avgörande trea i slutet av fjärde samtidigt som hon under hela matchen stressade motståndarna till psykbryt. Allt verkar i andra ord vara i sin ordning.  

Nu är det bara 15 dagar kvar till damligapremiären, mycket kul känner jag. För att vara helt ärlig tycker jag att det är på tiden att vi får komma in i hetluften på allvar. Vi kommer totalt att ha 47 basketträningar, 22 gympass, 22 löpträningar och 10 matcher i benen innan den riktigta skiten börjar. Jag känner mig redo.

"åh when the Saint's come marsching in" Heja Sundsvall!!!!

trasigena

Kolla vad coach Henrik Wikström har skrivit på http://www.sundsvallsaints.se/

Sundsvall Saints - Umeå Comets

81-78 (15-19, 5-14, 18-16, 31-20, 12-9)


 

Slitna efter första matchen och med tre timmars vila mellan matcherna så var det dags för nästa match mot Cometerna. Vi såg riktigt slitna ut i första halvlek. I försvaret stod vi mest och tittade på och offensivt såg gick allting alldeles för långsamt. Det var en första halvlek som man helst vill glömma. Faktum är att vi endast mäktade med att göra 20 poäng framåt. Som tur var lyckades inte Cometerna att stoppa i fler än 33 poäng. I tredje perioden spelade vi upp oss marginellt men låg ändå under som mest med 15 poäng. I sista perioden, efter att ha bytt till zonförsvar och satt upp en helplanspress defensvit och offensivt satsat mer på attacker, så lyckades vi vända på matchen. Vi gjorde 31 poäng i sista quartern, vi vände matchen och tog ledningen med en minut kvar och avslutningen blev rafflande. Umeå lyckades kvittera med en sekund kvar på matchklockan och lyckades ta matchen till förlängning. I förlängningen så drog vi det längsta strået och vann tillslut med tre poängs marginal.
 
I matchen mot Umeå så får Shannon Daly, Helena Kjellgren, Caroline Bergsten, Ida Andersson och Anna Höglund extra plus. En annan intressant fakta som jag inte tror jag varit med om någon gång tidigare då jag coachat i damligan, försäsongmatcher inkluderat. Vi hade nämligen tre spelare på över 20 poäng i en och samma match, Daly 24p, Höglund 22 p och Kjellgren 21.
 
Det som var mest glädjande med helgen var att vi visade upp ett stort hjärta och fightning spirit i båda matcherna. Trots stora underlägen i båda matcherna lyckades vi komma tillbaka om och om igen.
 
/Henrik Wikström 

Annons

Hej alla!

Jag är sjukt desperat, jag har nu sökt jobb i mer än 3 veckor och har haft mer än
10 kanske jobb då jag har känt, äntligen är denna väntan över. Men alla dessa jobb
har gått upp i rök på ett eller annat vis. Jag går nu ut till mina vänner som kanske
har en kontakt eller förälder eller någoting som kan hjälpa mig ur denna kris.
Snälla hjälp en sargad själ!

Serah!

priskrig på skavstabussarna

Flög till Skavsta i eftermiddags. Efter landnings- och bagagehämtningsprocessen gick jag för att köpa biljett till bussen upp till stan.

Jag: "Hej. Flygbuss till Stockholm."
Tjejen i kassan, som för övrigt var rätt charmig (nedan kallad Tik): "Enkel resa?"
Jag: "Ja precis." *langar över visakortet*
Tik: "Då blir det 50 kr."
Jag: "Vah, hörde jag rätt?"
Tik: "Ja, det är priskrig så de har sänkt priserna jättemycket."
Jag: "Får man göra så?"
Tik: "Tydligen."

I kön utanför bussen var det några fler som hade reagerat på att det var så billigt. Snubben som bockade av biljetterna var en skämtsam typ:
"Höhö, när det kommer fler torskar går fiskpriset ner"
Och sen myste han lite och sa till sin kollega:
"Nu har vi redan 30", trots att det forfarande var en hel del kvar i kön.

Jag gick in och satte mig och kände mig lite smånöjd, men så slog det mig. Vad var det egentligen som pågick? Uppenbarligen har någon fått för sig att den kan erbjuda en bättre produkt än vad Flygbussarna gör, och har därför startat upp egna resor Stockholm-Skavsta. Flygbussarna svarar med att sänka sina priser till 50 kr per resa, så att de snabbt får konkurrenten ur business. Sen har de återigen monopol och kan gå tillbaka till sina överpriser.

Och det tjänar ju ingen på i längden. Så jag bestämde mig för en sak. Nästa gång jag åker till Skavsta kommer jag välja konkurrenten (måste kolla upp vad den heter), betala deras normala busspris, plus att jag ger dem i dricks de 80 kr jag sparade på Flygbussarnas taktiktrick.

Hoppas de fortfarande är kvar när det beger sig.

/ax

Vuxenlivet, puh!!

Ja, efter ett år av sängliggande, tv-tittande och surfande på internet (förutom all träning då..) så är det ganska mäktigt att både jobba, träna, laga mat och mecka med flytten på en och samma dag. Men jag klagar inte. Trots att det kan låta väldigt skönt att göra ingentingalls, så blir det otroligt uttråkande i längden. Därför känns det ganska befriande att börja leva på riktigt!

Efter en sommar med landslagsspel var jag motiverad för en andra säsong i damligan. Spel med 08sthlm var/är något jag verkligen såg fram emot. Shit, det trodde man inte när man tog sina första nervösa steg på BG back in 2005. Men nu är jag här, och all den tid man lagt ned på denna kära sport har verkligen vart värt det.
Jag drog direkt igång med egen konditionsträning. Intervalllöpning på förmiddagen och cykling på kvällen. Som ni alla vet har konditionen inte vart min starka sida, men äntligen ÄNTLIGEN ser/känner jag en förändring. Jag blir inte helt slut efter lite helplansspel! Efter denna tvåveckorsperiod drog vi igång men 08. Träning varje dag förutom söndag, basket, gym och springning.

Av en slump fick jag även ett jobb!! Vi skulle ut och springa med laget då Atena (jobbar inom 08 och på Fryshusets gymnasium) gick fram till Martina och fråga om hon hade jobb, vilket hon hade, men snäll som hon är pekade hon direkt på mig- och på den vägen är det. Jag jobbar sedan den 15 augusti på mitt gamla gymnasium Fryshuset. Väldigt skönt att jobba där man tränar så att man slipper extra restid.

Sen så har jag ju även just flyttat till en 3:a i Bagarmossen med Martina. Något som jag sett fram emot sen i våras då det kom på tal. Jag stormtrivs med att bo 100 m från tunnelbanan och 10min från gullmars. Underbart skönt att slippa skogsturen från Älta. Ni är självklart alla välkommna att titta förbi nån dag!

Nu börjar det dra ihop sig för säsongsstart!! Sön den 4 oktober är det som gäller och då möter vi Sallén i Norrköping. Men innan dess ska vi dra till Brno i Tjeckien för lite träningsmatcher, 3 st. Vi ska möta ett juniorlag, ett lag som kom 4a i den tjeckiska serien OCH Brnos euroleague lag. Jepp, vi skall alltså möta det lag som kom 2a i euroleague 2008. Ska bli en kul upplevelse :)

Allt som allt är jag väldigt nöjd med min tillvaro. Jag trivs på jobbet, jag trivs med laget och jag trivs hemma!

Saknar er alla! Hoppas vi ses i hallarna framöver!

#4, 12, 14, 8 Ana-Nicole


Meeeen guuuuud

Kände att jag behövde ta paus ifrån mina studier, så varför inte skriva några rader om mitt liv i Sundsvall.

Nu äntligen efter 1 månad och 1 dag i Sundsvall känns det som att jag verkligen bor här, självklart har jag hemlängtan. De är mycket jag längar efter som inte finns i Sundsvall. Exempel, Espresso House, familjen Kjellgren och mina vänner, sist men abslut inte minst Skuru. Visserligen är alla i Saints laget hur snälla som helst men dem kommer aldrig att kunna ersätta skurugang. Om jag skulle gå lite mer på "djupet" om varför jag saknar skurugang så pass mycket som jag gör är det nog för att alla våra uttryck som "meeeen guud" har ersatts med " de va kul nå djävulskt" inte har en lika fin klang.

Det har varit ganska turbolent för mig sedan jag kom till Sundsvall. De första 2 veckan hade jag inget att göra på dagarna i och med att min anställning på stans enda advokatbyrå sket sig. I slutet av de två veckorna var ja trött nå djävulskt på att inte känna mig produktiv. De va då jag åkte ner till Stockholm för att hitta inspiration igen. Och OM det gav inspiration, när jag kom hem till min lägenhet i Skönsberg i igen som förövrigt ligger in the ghetto hade min efterlängtade rumskamrat Ida kommit. Hon och jag klickade på en gång, vi klickade så bra att vi redan andra dagen drog lite "pannkaka skämt" Hon tog med mig ner till skolan samma dag som jag fick reda på att jobbet som klubben fixat åt mig visade sig va ett kvällsjobb, vilket inte alls passa in i mitt schema. 10 minuter efter att jag kom till skolan satt jag plötsligt på lektion. Livet leker verkligen med en. Nu har jag i alla fall pluggat i två veckor, kan ju inte säga att jag är helt motiverad. Ska på en arbetsintervju om 11 dagar för tredje gången gilt, får hoppas att the third one is the charm, så att säga. Om jag får jobbet slutar jag nog skolan, fast man vet ju aldrig med mig.

Hoppas vi ses den 4 oktober
ps, Kanske kommer ner till Stockholm nästa helg för att fixa med min tandställning.

Thats all for now, puss och kram Halvan!  

"Runt dansstängerna"


Mina handleder värker från gårdagens träning. Min ryska lärare kom fram till mig och frågade om jag hade ont i handflatorna.
- JA! svarade jag, helt utmattad.
- Bra! så länge det inte är handlederna, för då är det något som inte stämmer. Då gör du helt fel.
- Så, sträck på dig, upp på tå, och hakan! Kom igen nu flickor!

Dans runt en stång kanske inte var min grej trots allt. Jag har ju ont på fel ställe och koreografin går alldeles för snabbt fram. Under sista passet var jag helt lost.
- Din kropp är gjord för att dansa, säger hon, men du använder den på fel sätt.
Jaha? Hur fan använder jag den på rätt sätt då?

Poledance är det jag ägnar mina tisdagkvällar åt. Sjukt va? Det är sjukt kul, det var sjukt kul. Dem två första lektionerna var liksom på lek. Jag trivdes, vi skrattade. Trodde jag hade hittat mitt kall i livet. Tredje och fjärde lektionen ska vi kunna utföra trick där vi hänger upp och ner...

Inget kommer bli lika roligt som basket, det är bara att inse. Får leta vidare helt enkelt och se dansen som träning. För visst är det träning. Kroppen gör så jävla ont, både av träningsverk och blåmärken.

Nu har ni fått reda på vem "runt dansstängerna" är.
Det är jag, Cilla.


Några ska sticka och det ska firas!

Hej alla! Jag känner mig lite nervös som första användare efter coachernas tid men det ska vl gå ur vägen.
Som de flesta vet ska några från skurus "basgrupp" resa bort och dem ska ha en liten tillställning på fredag hemma hos Knut. Själv tränar jag tills 21.00 men kommer åka direkt efter träningen. Jag hoppas att så många som möjligt kan åka dit så vi kan ses ännu en gång!

Tänkte bara berätta om mitt liv just nu, kan ju vara skoj att veta det, eller???
kvällen innan har jag tränat kommer hem mellan 22-23 käkar middag för andra gången och sedan något onyttigt på det morotskaka är en favorit just nu. Somnar runt 01-02.
Vaknar vid 7 - stänger av tvn och sparkar ner hunden från sängen.
Vaknar igen vid tio med ångest över att man ine har något jobb och skickar i väg ytterligare 3 cvn som känns som en helt onödig handling. Efter frukost och promenad med hundarna så blir det tv. Får inte missa top model 4 reprisen och sen är det Ellen - christine - vänner - made - that 70s show x 2. Sedan börjar dagens största och bästa händelse - PROJECT RUNWAY. Det är sista avsnittet idag så jag vet inte hur jag ska göra imorn. Sedan är det dags för träning igen och dygnet börjar om.


solen lyser på lidingö

Tog en sväng förbi Källängen idag, Lidingö spelade träningsmatch mot Alvik. Enkel seger 85-57. Mitt huvudsakliga intresse riktades kanske inte helt oväntat mot lagets nyförvärv big game serah och millow the spanish how. Så här lyder recensionen.

Sara har de senaste säsongerna utvecklats till en etablerad basketettanspelare. Nu får hon chansen att casha in. Med detta menas att hon har hamnat i ett lag som skriker efter hennes egenskaper, framför allt i två avseenden. Som ni kanske minns lever Lidingö på ett helplansförsvar och på att tvinga fram turnovers. Becca Henriksson kommer vinna stealsligan ytterligare ett år, men vem annan än skurus beryktade #9 är en bättre sidekick? Antingen är det en slump, eller så är det ett genomtänkt psykologiskt trick av någon i Lidingös organisation, men som det ser ut kommer hon spela med #9 även denna säsong. Den andra egenskapen var för mig mera glädjande att se, framför allt eftersom Sara hos oss inte hade förutsättningarna att visa upp detta, nämligen att hon är en riktigt bra ledare på plan. På träningarna leder Sara och Becca var sitt lag som pg. I matchen idag spelade de huvudsakligen tillsammans med Sara som 2:a, men när det behövdes tog hon hand om bollen och gjorde det riktigt bra. Miljöombytet, den nya rollen och Andens avslappnade ledarstil har som det ser ut varit mycket värdefullt, nu lyser hon av självförtroende och spelar med precis den pondus och stabilitet som vi fick se i de avgörande U20SM-matcherna förra säsongen. Sen att inte domarna godkänner hesitations tyckte publiken var lite trist, men så kommer det inte se ut när det är seriematcher.

På samma sätt som det var glädjande att se Saras nya spelstil var det lika glädjande att se att Millo fortfarande är Millo. Idag hade hon inte sin bästa utdelning, hon satte matchens första skott för en 3:a, sen missade hon 7 i rad för att sedan ta kommandot i det som skulle visa sig bli det matchavgörande rycket, genom att swischa två treor på back-to-back possessions. Men utöver detta blir man som vanligt upprymd av att se Millo flyga i marken på varje lös boll, börja garva när hon hamnar i brottningsmatcher under korgarna, stanna och hjälpa lagkamrater hon råkat knocka i stället för att springa upp och lägga i en layup, och framför allt aldrig för ett ögonblick tveka när hon ser en skymt av motståndarnätet. Hon har några veckor kvar till toppformen, men tipset är att när säsongens sista ord är sagt står Millo där som Lidingös 2nd leading scorer efter Becca.

Sammanfattningsvis vill jag påstå att Lidingö har anledning att se optimistiskt på säsongen. Anfallsspelen motion, 1, 2 och 3 är väldesignade och ger de lägen de är tänkta att skapa. Spelarna har nött dem grundligt och utför dem redan nu med skaplig precision. Försvaret är ettrigt över hela plan och tight i 3-sek området. Men framför allt har laget en kärna med Becca, Pia, Sara och Millo som tävlar som besatta och spelar hårdare än vem som än försöker ställa sig i deras väg. Lollo Hagberg är tillbaka vilket ger dem lite längd, AK och Charlotte tillför rutin och court savvy och av de yngre utmärkte sig en som heter Astrid ordentligt med ett atletiskt löpsteg och potentiell scoring ability. Passar ju bra att det kommer bli publikvänlig basket nu när en i publiken om än tillfälligt råkar bo ett stenkast från Hersbyhallen.

Now, over to you bitches. Hur går det i California? Sundsvall? Lund? Runt dansstängerna? I Fryshuset? Polisen? För F97? Och kanske inte minst, hur går det för oss själva, aka Skurus damlag, as the jw era begins.

Fr o m nu fritt för er att berätta. Vad säger de när du presenterar dig "hello my name is mule"?

/ax

RSS 2.0