Telge-08 i morgon

Damligan, lördag 31/1, kl 16.00. Telge-08 i Täljehallen.
Tyvärr visas inte matchen på web-TV, men mycket talar för att jag drar ner och ser den live i stället.
Några av er fans som vill åka med?

reflektioner inför slutspurten

Kolla på schemat nedan. Inte långt kvar. Efteråt kommer ni att tänka "vad fort det gick".
Alltså, se till att enjoy it while it lasts.
Här är några av mina reflektioner.


Förutsättningar

Basketettan 
7 matcher återstår. Vi har kapacitet att vinna alla. Jag tror att det krävs 4 vinster för att vara helt säkra på att komma över kvalstrecket.

U20 SM
Att spela finalspelet är mycket stort för en klubb som Skuru. För detta krävs en tredjeplats i nästa gruppspel. Vi har kapacitet att slå både Sundsvall och Malbas. En andraplats ger en bättre lottning i finalspelet, och därmed goda chanser att spela om medalj. Skuru har aldrig tidigare vunnit en SM-medalj.

Träningar och matcher
Om ni räknar i schemat kommer ni se att vi bara har 7 lagträningar kvar innan basketettans seriespel är slut. Vi har många matcher som ligger på vardagar. Det kommer säkert bli ännu fler, eftersom det alltid blir kris med matchflyttar när serier ska avslutas. Stökigt schema med andra ord.


Kritiska framgångsfaktorer

Truppen och stämningen
Vi har en trupp som är skapad för att klara av det som ligger framför oss. Vi är 12 licensierade spelare, plus att vi har Elin och Marija på träningarna, som jag tycker har presterat långt över vad som kunde förväntas. Just nu känner Mbuyi och jag förtroende för samtliga spelare, när det gäller att gå in och bidra med avgörande insatser i fjärde quartern av viktiga matcher. Det är extremt ovanligt med lag som har en sån bredd och jämnhet. Jag tror inte det finns många coacher i Damligan eller Basketettan, som känner förtroende för fler än 8 spelare på det sätt som vi gör för alla er. Det här innebär givetvis en stenhård konkurrens. Men jag hoppas att ni förstår vilken styrka det ger oss om ni kan hantera det på rätt sätt. Vi har många matcher kvar, och vi kommer behöva er allihopa. Njut av det när ni kan, för ni kommer förmodligen aldrig uppleva något liknande lag.

Att spetsa spelet
Jag är mycket nöjd med vad ni presterat de sista tre veckorna, vad gäller att utveckla vårt spel. Men det räcker inte. Våra motståndare utvecklar också sina spel. Nu måste vi spetsa spelet. Att spetsa spelet innebär att alla spelare i alla lägen vet vad som ska hända. Att jag som spelare alltid litar på att de andra gör det de ska göra, så att jag på bästa sätt kan förbereda min nästa rörelse. Att vi känner att varje possession, både i anfall och försvar, är värd min yttersta ansträngning.
En sak ska vi vara mycket glada för. Redan nu har vi nått så långt att vi inte behöver lägga en massa tid på genomgångar. Under slutspurten vill vi i stället göra allting med tempo och tävling. Mbuyi och jag kommer vara stenhårda på att vårt lagspel utförs som det ska. Vi kan inte tillåta någon som helst slarvighet i hur ni utför vårt anfall och vårt försvar. Detta gäller särskilt på träningar och i U23-matcher. Om vi inte gör saker ordentligt i alla lägen kommer vi bli osäkra när vi hamnar under press i de avgörande Basketettan-matcherna. Vi ska anstränga oss, mentalt och fysiskt, i varje possession. Men det ska också vara sjukt kul att spela. Alltså vill vi inte låta eventuella misstag gå ut över tempo och tävling.

Hälsa och fysik
Vi vill ha med alla spelare på alla träningar, och på de flesta matcher. Därför kommer vi att pressa er ännu hårdare för att ni ska vara med. Men ni ansvarar själva för er egen hälsa. Det är er uppgift att ta hand om era kroppar, så att de kan prestera maximalt när det verkligen gäller. För att uppnå detta måste ni fatta de beslut som krävs. Även under press. Jag hoppas att alla förstår vad jag menar med detta.
I övrigt har ni följande att utgå ifrån:
Mat och näring, återhämtning, hantera stress i vardagen. Träna extra varje gång kroppen är mottaglig. Och undvika ohälsosamma aktiviteter.

De närmaste 18 dagarna
Vi vann mot Järfälla igen. Var det startskottet till något stort, eller säsongens höjdpunkt? Inom 18 dagar vet vi svaret.
Det är störigt oflyt att vi är spellediga i Basketettan den kommande helgen. I och med detta blir det nästan två veckor från Järfällamatchen tills vi tar emot Solna. En vecka senare tar vi emot Lidingö. Detta innebär att inför våra två viktigaste matcher ger spelschemat oss utrymme att slappna av. Vilket dessutom blir värre om vi går runt och är nöjda över att vi slog Järfälla.  Sånt har vi inte råd med.
Vi måste använda energin från vinsten till att jobba hårdare. Hur vi tränar, tänker och tar hand om oss själva de närmaste 18 dagarna blir avgörande för om vi kommer vara nöjda med säsongen. U23-matchen på söndag är viktigare än ni kanske tror.

Getting through tough times
Vi närmar oss slutet av en lång säsong, och det kommer att kännas. Alla spelare kommer ha ont någonstans. Alla kommer känna att de förtjänat mer chanser, cred och uppmärksamhet än vad de får. Alla kommer uppleva mental trötthet. Alla kommer ha ont om pengar på ett eller annat sätt. Alla kommer ha folk omkring sig som drar i en och lockar med annat. Som inte förstår varför det är viktigt att vara med på varenda liten träning.
De lag som kan hantera allt det här går ut som vinnare.


Vad säger ni girls, ska vi riva av det här?


/ax

schema rest of season

Fredag 30/1, Nacka Sporthall, 18-20, Träning
Efter träningen, filmvisning i Henkan.

Söndag 1/2, Åkeshovshallen, 16.00, match U23 vs Alvik BK. Samling 15.00.

Tisdag 3/2, Nacka Sporthall, 17.30-20, Träning
Mbuyi håller träning. Axel är i Södertälje med DJ och spelar mot SBBK:s 93:or i U23-serien.

Onsdag 4/2, Björknäs, 19.30-21.25
Vi har bytt tillbaka till den vanliga tiden eftersom vi kör träning på tisdag.

Fredag 6/2, Nacka Sph, 18-20, Träning

Söndag 8/2, Nacka Sporthall, 13.00, match vs Solna. Samling 11.45.

Söndag 8/2, Nacka Sporthall, 18.30, match U23 vs SBBK

Eventuell kommer DJ hjälpa oss denna match.

Måndag 9/2, Ingen match mot Tensta som det stod om här tidigare.

Tisdag 10/2, Nacka Sporthall, 17.30-20, Träning

Onsdag 11/2, Björknäs, 19.30-21.15, Träning

Fredag 13/2, Nacka Sporthall, 18-20, Träning

Söndag 15/2, Nacka Sporthall, 13.00, match vs Lidingö. Samling 11.45.

Tisdag 17/2, Nacka Sporthall, 17.30-20, Träning

Onsdag 18/2, Tenstahallen, 18.30, match U23 vs Tensta. Samling 17.45.

Fredag 20/2, Nacka Sporthall, 19.00, match vs Blacke. Samling 17.45

Söndag 22/2, Nacka Sporthall, 13.00, match vs Luleå Stars. Samling 11.45.

Tisdag 24/2, Nacka Sporthall, 17.30-20, Träning

Onsdag 25/2, Björknäs, 20.30-22.15, Träning
Vi har hela plan!

Fredag 27/2, Vällingbyhallen, 19.00, match vs Blacke. Samling 17.45.

Helgen 28/2-1/3, Träning, återkommer med tid.
Stora hallar är bokade med nåt handbollsarrangemang. Kan bli träning i småhall i mindre grupper.

Tisdag 3/3, Nacka Sporthall, 18.30, match vs Polisen. Samling 17.15.

Onsdag 4/3, Björknäs, 19.30-21.15, Träning

Fredag-Söndag 6-8/3, U20 SM i Södertälje
I vår grupp är Skuru, Södertälje, Sundsvall och Malbas. De tre bästa går till Finalspelet.

Tisdag 10/3, Nacka Sporthall, 18.00, match vs Telge. Samling 16.45.

Slutspelsmatcher i U23 kommer att tillkomma.
Finalspelet i SM spelas den 24-26 april.

bollbehandling på stället

Här har ni en som har jobbat en del med det här... notera bollen, jag har också dragit slutsatsen att det ger bäst effekt att träna bollbehandling med hårt pumpad boll.


matchen

Sjukt kul att de börjar sända Damligan på web-TV! Mycket bättre än att behöva åka till en hall och sitta på en halvtom läktare.

Bra val av premiärmatch, Solna-Telge, ligans två bästa lag som dessutom ännu inte mötts under säsongen.
Jag tycker den levde upp till förväntningarna defensivt, i anfall fanns också en del goodies, men båda lagen behöver ändå bli skarpare inför slutspelet. I vilket fall, här har ni lite av mina reflektioner:

- En spelare som jag tipsade om att ni skulle kolla på är Jurgita. I tre perioder ångrade jag att jag sagt detta, men när det sen skulle avgöras var hon en vinnare. På egen hand skapade hon flera avslut, och hade dessutom en tung penetrering som satte upp Näsströms avgörande trea. Det Jurga presterade ska ni alla dra lärdom av. Ärligt talat så sög hon i tre perioder och hade lätt kunnat bestämma sig för att det inte var hennes dag. Men så gör inte en som vill vinna ett toppmöte, i stället sket hon i vad som redan hade hänt, och bara fortsatte spela sitt spel. Och sen när det gällde tog vinnarinstinkten över.

- Den andra spelaren jag tipsade om var Stephanie Yderström. Hon tog en del mystiska beslut och fick begränsat med speltid, men precis i början av matchen visade hon i alla fall upp en tekniskt stilren attack. Ni som ser den och har hört vad jag brukar gnälla om fattar vad jag menar. Det är pga detta som jag tycker Steph är en av de bästa förebilderna för en som vill bygga upp ordentliga basketskills.

- Solnas försvar på Lollo i andra halvlek var riktigt, riktigt bra. Där fick vi en lektion i hur man plockar bort en insidespelare. I princip var hon dubblad innan hon ens fick bollen, men försvararna täckte ändå upp för varandra så att Telge inte kunde utnyttja de spelare som lämnades.

- Cleo kan fortfarande inte avsluta. Det verkar som att folk är så förblindade av all hype runt henne, att de inte ser att det enda hon försöker sig på är flicklayups utan att lyfta från marken. Och då pratar vi om den spänstigaste damspelaren i landet. Hon må vara grym i defense och på returer, men när man får fram en sån sällsynt talang borde det nästan vara en skyldighet att se till att hon blir en välskolad scorer. Lollo kör individuella träningar varje morgon och snittar 27 per match, jag tror att Cleo skulle gå om henne i poängligan om hon körde samma program (förutsatt att det sköts av nån som kan lära ut scoring ability). För övrigt gäller nog detsamma också för DHC "the diamond"...

- Egnell stukade foten rätt grovt. På alla repriserna ser man tydligt vad det berodde på. Hon hoppade bara så högt som krävs för att skjuta en trea, men landningen var slapp med raka ben samt utsträckta och avslappnade vrister. En fot i vägen och så small det. Jag hoppas att ni fattar varför vi tränar på landningar.

- Kul intervju med Lollo efter matchen. Jakob ställde frågor som en tant från SVT, dvs utan att fatta att en idrottare som precis spelat match inte hunnit göra feta videoanalysen av hur matchen såg ut. Men om det är nåt som Lollo ska har cred för är det att hon är ärlig och inte försöker göra sig till för kameran. Så vi slapp höra de vanliga fjantklyschorna, och Jakob fick de svar som frågorna förtjänade.

- Drive-trailern visades både innan matchen och i halvlek. Den 30:e får ni se hela filmen.


Nästa match de visar hoppas jag blir Telge-08. Vore grymt om de också lägger fram mikrofoner i Time Outerna som de gjorde i slutspelet i våras.


/ax

träningstider fredag 23/1 och söndag 25/1

Fredag 23/1 tränar vi i Björknäs, eftersom U18 spelar SM-match i Nacka SPH.

Träningstid söndag 25/1 klar. Se nedan under schemat.

ny visning av "drive"

Efter fredagsträningen den 30/1 gör vi ett nytt försök till premiärvisning av "Drive". Samma upplägg med mat o dyl.

statistik för jämförelse av lag

http://www.basket.se/tx.aspx?reportType=T&TournamentId=55150
Välj "Lag för jämförelse" längst ner, så ser ni statistik för alla lags skottprocent, returprocent, turnovers etc.

hälsningar från umeå



På lördag kan ni se henne live. Se samling alternativ 1 nedan.

schema 12/1-4/2

Tisdag 13/1, Fryshuset 20.00, match vs Söder. Samling 18.45.

Onsdag 14/1, Björknäs, 19.30-21.15, Träning

Fredag 16/1, Nacka Sporthall, 18-20, Träning

Lördag 17/1, Nacka Sporthall kl 16.30, match U23 vs Järva Devils.
Samling alternativ 1: Fryshuset kl 14.00, Damligan 08 vs Umeå Comets.
Samling alternativ 2: Nacka Sporthall kl 15.45.

Söndag 18/1, Fyrishov, 14.00, match vs Sallén. Samling i hall 12.45.

Tisdag 20/1, Nacka Sporthall, 17.30-20, Träning

Onsdag 21/1, Björknäs, 19.30-21.15, Träning

Fredag 23/1, BJÖRKNÄS, 18-20, Träning
Obs! Byte av hall!

Söndag 25/1, Järla Sporthall, 13-15, Träning

Tisdag 27/1, Jakobsbergs Sph, 19.00, match vs Järfälla.

Onsdag 28/1, Björknäs, 20.30-22.15, Träning
Obs! Ändrad tid pga match dagen innan. Vi har hela hallen!

Fredag 30/1, Nacka Sporthall, 18-20, Träning
Efter träningen, filmvisning i Henkan.

Söndag 1/2, Åkeshovshallen, 16.00, match U23 vs Alvik BK. Samling 15.00.

Tisdag 3/2, Rosenborg 19.15, match U23 vs Södertälje BBK. Samling 18.15.

Onsdag 4/2, Björknäs, 20.30-22.15
Obs! Ändrad tid pga match dagen innan. Vi har hela hallen!

matchprogram

Det var någon som frågade nåt om vi hade matchlediga helger... här är de matchprogram som vi för närvarande spelar efter.

Sen ska ni ha i åtanke att:
- Det händer lite då och då att matcher flyttas. Till exempel ska vår bortamatch mot Blackeberg i Basketettan läggas in någonstans i programmet.
- I mitticupen ska tillkomma en hemmamatch mot Tensta.
- Efter att mitticupens seriespel är avslutat tillkommer slutspel.
- Om vi inte gör vårt jobb ordentligt kan det bli en mindre trevlig variant av slutspel även i Basketettan, efter att seriespelet är avslutat.

Basketettan Norra Damer:
http://www.basket.se/Organisation.asp?WCI=wiTeamResults&WCU=70195

Mitticupen:
Ingen direktlänk till vårt spelschema, men ni hittar det under Resultat&Tabeller, Flickor Grupp A. http://www.mitticupen.se/basket/

träningstider

På temat saker som jag inte informerat er om... här är våra träningstider som gäller tills vidare.

Lagträningar

Tisdagar, 17.30-20, Nacka Sporthall
Som standard kommer vi ha samling i hallen. När det behövs teori kommer detta att meddelas. Första halvtimmen blir knäkontroll, ev lite bollbehandling eller genomgång, sen kan vi använda hela halltiden åt basket.

Onsdagar, 19.30-21.15, Björknäs
Under senare delen av hösten tränade i princip hela laget på kortsidan i två omgångar. Nu har vi gjort en del med DJ och P94 så att vi får halva hallen under en och en halv timme (från 19.45). Den här träningen kommer ha i stort sett samma innehåll som de individuella träningarna i höstas, dvs mycket skott, bollbehandling och 1-1 moves/spel.

Fredagar, 18-20, Nacka Sporthall
När det behövs att vi samlas en halvtimme innan för teori kommer detta att meddelas.

Övrig träning

Lördagar, 13-15.30, Järlasalen
Den här tiden kommer vi fortsätta använda för individuella träningar i mindre grupper. Skillnad är att det blir upp till er att under veckan meddela att ni vill träna, så läggs schema och träningsprogram upp utifrån vilka som kommer vara där.

Måndagar 20.30-22 Järla Sporthall, Torsdagar 20.30-23 Nacka Sporthall
Detta är tider då coach i de flesta fall kommer vara i hallen för egen träning, så om det kliar i fingrarna är detta bra tillfällen att dra till hallen och work on your game.

RSS 2.0