temavecka

Här är temat som det stod på den vinnande lappen i lottdragningen.

TEMA OTREVLIGA SMS

Från den 29/11 t o m den 7/12 ska alla sms som skickas till någon i laget inkl coacher vara så otrevliga som möjligt.


Här är ett exempel som inkommit.
Cilla (om Blackematchen):
"Jaha vi ska inte spela den alls innan jul. Då får du ju fan vara lite tydlig och åtminstone säga det, shit..."

Någon som har fått några andra bra?

cream på casting

Cream har via en kontakt lyckats snacka sig till en plats på castingen till programmet "herren på teppan".
- Sara tror hon kan "get dirty", men det är inte i närheten av mina skills, säger han om sina chanser.
Med andra ord en man som aldrig upphör att förvåna.

jullovet

Ni börjar säkert fundera på vad ni ska göra på jullovet, och kanske vill veta vad ni kan boka upp er på utan att missa någon av våra aktiviteter.

Mål för vår verksamhet under jullovet är:
- Vara i bästa matchform den 13 januari då vi spelar borta mot Fryshuset.
- Förbättra individuell utveckling, då lov innebär goda möjligheter till denna träning

Program

Den 4 januari börjar vi träna med laget enligt följande schema. Detta är obligatoriskt:
4/1, 19-21, Nacka Sph
5/1, 15-17, Nacka Sph
6/1, 17.30-20, Nacka Sph
9/1, 17.30-20, Nacka Sph
11/1, 15-17, Järla Sph
13/1, 20.00, Fryshuset, Match vs Söder

Vi har alltså bara 5 lagträningar före match. Därför är det också obligatoriskt att alla spelare håller sig i form, så att ni är redo att börja träna den 4 januari. Annars kommer vi att få skador och/eller sjukdomar under den första veckan.

Vi har match i U23 serien den 21/12 kl 18.45. Efter slutsignalen kan vi säga att jullovet börjar.

För att ni ska kunna hålla er i form kommer vi ha lagträningar, individuella träningar och fria skotträningar under hela jullovet. Tider för dessa meddelas så snart de är klara. Dessa är inte obligatoriska på samma sätt, dvs vill ni åka bort är det helt ok, förutsatt att ni tar ansvar för att inte sunka ner er. Axel kommer vara bortrest 4-5 dagar runt nyår.

Ni som har resor planerade, skriv in detta i kommentarer nedan. Blir enklare för oss att välja tider i mellandagarna.

funderingar från lund

Lite jobbigt att behöva ge sig ut på resor, fast ändå nyttigt när man får en kväll ledig. Drog och kollade på Eos träning, snackade med coacherna och gick ut på stan och åt en kebab pizza som jag inte ens orkade käka upp. Förresten, som jag sa efter träningen idag kommer vi sannolikt ha första SM-matchen lördag kl 10, alltså blir det nerresa på eftermiddagen/kvällen innan.


Sen så hann jag med att tänka lite på vårt spel när jag gick runt och frös på gatorna. Om man sammanfattar det vi gjort den senaste månaden vad gäller matcherna så ser det ut så här,

2 vinster

2 matcher där vi haft ledning med 10 poäng i andra halvlek

2 enkla vinster i U23 serien

I stort måste jag säga att jag är nöjd med var vi befinner oss, om man ser till utvecklingen av spelet. Det känns som att vi har valt en bra spelidé, även om det finns områden vi måste ta tag i för att bli ordentligt slagkraftiga. Här är några grejer som Mbuyi och jag har snackat om.


Mot Alvik visade vi att vi har kapacitet att spela riktigt bra lagspel, ändra fram till 4:e quartern. Man måste dock ha i åtanke att det kan vara svårt att spela motionanfall i slutet av jämna matcher. Många lag väljer att ha ett friare anfall typ motion i 3-3,5 perioder, för att mot slutet gå till mer styrda anfall. När pressen ökar kan det vara en fördel att veta mer exakt i vilka lägen man ska ta attacker eller skott.


Försvaret behöver bli betydligt bättre. Jämfört med Skuru från förra säsongen gör vi ca 15 poäng mer per match, men vi släpper också in nästan lika mycket mer poäng. Kärnan i försvaret är att vi är alerta i stöt-, drop- och roteringsmomenten, då vågar vi sätta press på boll och spela över passningar. Men det är aldrig ok att bli slagen rakt mot korgen, även när vi pressar på boll måste vi kunna slaida och styra ut en drive mot sidan. Och detta utan att behöva foula!


Lagstatistiken hittar ni om ni går in på den här länken och väljer Skuru IK, http://www.basket.se/tx.aspx?reportType=L&TournamentId=55138. Ett ovanligt fenomen som vi visar upp är att de spelare i vårt lag som gör mest poäng också är de som har högst skottprocent. Det vanligaste är annars att spelare som scorar mycket har lite lägre skottprocent, eftersom de ofta blir tvungna att skapa avslut i slutet av skottklockan när anfallet inte fungerat. Lagspel handlar inte om att alla ska skjuta lika mycket, utan snarare om att man ska ta de mest högprocentiga avsluten. Skulle därför vilja att ni alla fokuserar lite mer på att välja rätt lägen att skjuta och attackera, utifrån de styrkor som ni har. För laget är det mycket viktigare att alla förbättrar sin skottprocent, än att alla försöker förbättra sitt poängsnitt.


Slutligen så måste vi ta tag i problemet med att ni är så ivriga att säga åt andra vad de ska göra. Gredde sa redan efter några veckor på säsongen något i stil med att "spelarna måste fatta att det inte går att radiostyra varandra". Nu har Mbuyi tagit upp samma problem, och han har helt rätt i att om vi har denna attityd kommer vi aldrig att kunna lita på varandra när det verkligen gäller. Två matcher i rad har vi underpresterat när det blir hårt i sista perioden. Detta har vi förhoppningsvis lärt oss något av, så att vi framöver går in i avgörande lägen med en annan inställning. Kom ihåg målet vi satte upp efter Alvikmatchen: nästa jämna match är det vi som vinner.


Till viss del tar jag på mig problemet med radiostyrning, det är ofta så som jag coachar, dvs jag lägger mycket stort fokus på att ni ska göra rätt rörelser utifrån våra försvars- och anfallssystem. Men detta är en coachuppgift, och det funkar inte att ha spelande coacher ute på plan. I värsta fall kan det bli som för Skurus herrlag. Fram tills i år (när vi fick en coach) såg alla time outer ut så här: spelarna samlades, alla sa var sin grej, ofta i mun på varandra, sen gick alla därifrån och inget hade hänt, förutom att folk blev lite sura på att ingen gjorde som de hade sagt.


På teorin på fredag kommer vi att gå igenom ett nytt anfallsspel, som kompletterar motion och spread, och som uppfyller det jag svamlade om ovan. Sen funderar jag på om vi ska testa att köra en ny temavecka, jag hade ett annat tema som ni borde ha dragit när vi lottade.


/ax


örhängen

Om det är ngn som fick med sig ett par örhängen som låg på en tröja på avbytarstolen under lidingömatchen, ge dem till serah!!

uppdatering jakobsson-träningar

Vi har allt eftersom gjort lite förändringar i schemat för jakobsson-träningar som ligger uppe. Därför kommer här en ordentlig uppdatering. Detta gäller fram till jul.

Måndagar, Nacka Sph, 18.45-20.15. (Notera ändrad tid för att anpassa till hur verkligheten sett ut.)
Cilla, Helena, Cissi, Sanna.

Onsdagar, Björknäs, 19.00-20.20.
Natta, Milena, Jossan, Hanna.

Onsdagar, Björknäs, 20.20-21.40.
Sara, Jessica, Millo.

Torsdagar, Skuru Skola
17.30-19, Vanessa.
18.20-19.50, Linda.

Lördagar, Järlasalen.
13-14.30, Vanessa.
14-15.30, Linda.


Schema 17/11-21/12

Tisdag 18/11, Träning, Nacka Sph, 17.30-20

Fredag 21/11, Träning, Nacka Sph, 17.30-20

Söndag 23/11, Match vs Alvik, Nacka Sph, 13.00. Samling 11.45.

Tisdag 25/11, Träning, Nacka Sph, 17.30-20

Axel i Lund, Mbuyi håller träningen.

Fredag 28/11, Träning, Nacka Sph, 17.30-20

Söndag 30/11, Match vs Polisen, Farstahallen, 16.30. Samling 15.15.

Tisdag 2/12, Träning, Nacka Sph, 17.30-20


Fredag 5/12, Match vs Luleå BG, Nacka Sph, 18.45. Samling 17.30.

Söndag 7/12, Träning, Järla Sph, 15-17

Tisdag 9/12, Match vs Telge, Rosenborgshallen, 19.00. Samling 17.45.


Torsdag 11/12, Träning, Nacka SPH, 19.30-21.30

Fredag-Söndag 12-14/12, U20 SM i Lund.

Tisdag 16/12, Träning, Nacka Sph, 17.30-20

Fredag 19/12, Träning, Nacka Sph, 17.30-20

Söndag 21/12, Match U23 vs Alvik Basket, Nacka Sph, 18.45. Samling 17.45.

elin eldebrinks scoring repertoar

Här är youtube-versionen av videon ni såg idag. Ville att ni skulle se ordentlig kvalitet först, men den här duger väl hyggligt också.



Sen så såg jag att Michael Jordan rekommenderar att köra stegfinter även med vänster fot. Så jag ändrar mig på den punkten, alltså kommer vi att börja träna det också framöver.


lottningen till sm 12-14 dec

Vi har lottats i samma grupp som Eos, Sanda och Sundsvall. De 2 bästa lagen går garanterat vidare, och det finns även en chans att gå vidare som 3:a. Jämfört med övriga grupper känns lottningen hygglig. Givetvis hade man hellre spelat i piece-of-cake gruppen med Luleå, Malbas, Högsbo och Alvik Stockholm, men det kunde också varit betydligt värre. Kort genomgång av motståndarna:

Eos. Deras damlag leder Basketettan Södra, men då är de beroende av fyra överåriga spelare (Lisa Ängefjord, Joanna Ausmann, Alexandra Ferm och Sofia Klackenberg). Samtliga med tunga meriter från damliga, senior- eller ungdomslandslag. De har dock en bra juniorverksamhet med 4-5 spelare som ligger på gränsen till att ta plats i U18- och U20-landslag. Frågan är hur samspelta de är när spelarna som normalt tar mest ansvar inte är med.

Sanda. Har 3-3 i matcher i Basketettan Södra, dvs samma som Växjö Queens. Dock har de slagit topplagen Helsingborg och Arvika. Sanda har inte lyckats rekrytera några "stjärnspelare" i årgångarna 90-92, men som alltid med basketgymnasium är de samspelta och fysiskt starka.

Sundsvall. Har dålig koll på vad de har för gäng, förutom fd Blackespelarna Amalia Krantz och Jessica Nilsson. En gissning är att denna match för vår del kommer handla om att äta upp deras guards.

Ni kommer få mer info om status på våra motståndare, allt eftersom sm-helgen närmar sig.

Vi kommer inte att arrangera själva, så räkna med att det blir minst 33 mils road trip!

/ax

crosssss overssss

Som ni kanske märkt har jag börjat fästa större uppmärksamhet vid crossovers, särskilt långa crossovers med kraftigt frånskjut där man fintar försvaret att man ska attackera rakt fram innan man skickar över bollen.

Tror ni då jag blev nöjd över youtubes funktion "Rekommenderas för dig" som hade det här klippet med Deron Williams på första plats!?



Vill ni lära er hur man gör en sån här? Gå in på Halvans videoblogg http://skurubasket.blogg.se/helena så får ni lära er av de bästa.

barack

Yes, jag såg Barack Obamas segertal i natt, och jag måste erkänna att det ingav lite hopp om framtiden för den här himlakroppen vi befinner oss på.

Sen att talet inte ser så imponerande ut när zlatan kör sin petrovic-översättning och pastar in delar av det på sin basketblogg, det är ju bara att beklaga. MEN, zlatan har ändå grävt fram en ganska schysst video på temat, så lite av minus-credden får han tillbaka för denna del av inlägget.

http://www.basketsverige.se/blogg_show_barack_obama.html?id=3968350

/ax

RSS 2.0