schema 27/10-16/11

Schema för den kommande treveckorsperioden. Observera att vi kommer ha lagträningar torsdagar i stället för fredagar, detta gäller de veckor då vi har match på lördagar.


Tisdag 28/10, Nacka Sph, 17.30-20, Träning

Torsdag 30/10, Järla Sph, 17.30-19.30, Träning


Fredag 31/10, Individuella träningar, se separat inlägg.
Ingen lagträning pga Skurucupen.

Söndag 2/11, Nacka Sph, Sekretariat Skurucupen. Enligt info från byrackan.
Söndag 2/11, Nacka Sph, 19-21, Träning

Tisdag 4/11, Nacka Sph, 17.30-20, Träning

Torsdag 6/11, Nacka Sph, 19.30-21.30, Träning

Lördag 8/11, Vasalundshallen, 13.00, Match vs Solna. Samling 11.45.


Söndag 9/11, Nacka Sph, 12.15, Match U23 vs Alvik BK. Samling 11.15.
Ej samma lag som sist.

Tisdag 11/11, Nacka Sph, 17.30-20, Träning

Torsdag 13/11, Nacka Sph, 19.30-21.30, Träning

Lördag 15/11, Hersbyhallen, 16.00, Match vs Lidingö. Samling 14.45.

Söndag 16/11, Husbyhallen, 17.30, Match U23 vs Järva Devils. Samling 16.30.

matchen

:-)
Läs Mbuyis kommentar under spelarkontrakt. Kan bara hålla med. Man kan lära ut skotteknik, spelsystem, mental träning, styrketräningsövningar mm mm you name it... men när det kommer till hjärta, då är det bara att tacka sin lyckliga stjärna att man är en av de få som får coacha ett lag där ett sådant finns.

Sitter som vanligt och plöjer igenom matchen (med en annan känsla än förra söndagkvällen), men kan inte hålla mig från att langa upp lite goodies. Här är från första quartern.



Sen är det en kärring som förstör vårt snyggaste anfall... nån som har en aning om var hon ligger på min lista?

/ax

spelarkontrakten

På lagmötet på lördag vill vi att alla ni som inte lämnat in era spelarkontrakt gör detta. Om ni inte har kontraktet tillgängligt, hör av er med ett mail till [email protected], så skickar jag ett nytt. Tyvärr kommer jag inte ha tillgång till printer tills lördag, alltså måste jag maila er så får ni printa själva.

Syftet med detta är som ni förstår att slippa obehagliga överraskningar i form av resor eller liknande.


Spelarmöte

Nu på torsdag kl 20.00 i Skurustugan kommer vi i laget ha ett möte för bara oss spelare i laget.

Det är viktigt att alla kommer.



/Natta (genom Cream)

feedback möten

Som jag lovade efter matchen ska ni få feedback så fort som möjligt. I första hand Milena, Jossan, Vanessa och Millo, men om ngn av er andra har ngt ni undrar om matchen och vill se några klipp är det bara att höra av er. Ni tre som först nämndes, kan ni boka upp er i anslutning till träningen på tisdag på tider,
17.00
17.10
20.05

Millo har jag inte haft möte med pga Genève, vi behöver boka upp en 45 minuters tid, hör av mig om detta.

Reflektioner och tankar

Filmaffisch borta. Med respekt för några kloka åsikter som kommit in har vi tagit bort bilden.

Ibland kan felprioriterat engagemang göra mig orolig, ibland kan det t.o.m. göra mig ledsen. Den här gången har jag blandade känslor.

Jag vill tacka min egen generation (med undantag för initialerna S.R.) och yngre som förstår och uppskattar det här sättet att bjuda på sig själva och för den positiva respons vi fått av er! Väldigt tacksam.

Jag har länge önskat och kommer i framtiden fortsätta jobba vidare för att vi i Sverige måste inse att idrott = underhållning.. Med det menar jag inte att man skall använda sig av bilder med pistoler, jag tror ni vet vad jag menar.

Jag vill också dela ut en guldstjärna till Zlatan för att han står för sina åsikter och tog upp dem med mig mellan fyra ögon (sen att vi hade olika åsikter spelar ingen roll).



/F.H.



sin city-bilden

Som ni kanske märkt har vi plockat bort Sin City-bilden. Anledningen är att vår blogg har fått uppmärksamhet bland folk utanför Skuru Basket som i några fall har framfört att bilden pga dess våldsinnehåll var olämplig för oss som representanter för Skuru IK och svensk basket. Vår avsikt är inte att provocera och vi beklagar att bilden uppfattats på ett sådant sätt, därför har vi nu tagit ner den.

Räkna med att en annan bild dyker upp någon gång framöver.

/ax

axels jakobsson-träningar fram till jul


Dag, tid och hall

Axel


Måndag, 18.30-20, Nacka

A

Helena, Cilla, Cissi, Hanna

 

Onsdag, 19.15-20.15, Björknäs

B

Sanna


Onsdag, 20.15-21.30, Björknäs

C

Sara, Jossan, Jessica, Natta


Torsdag, 17.30-18.45, Skuru skola

D

Milena, Millo, Manda, Linda


Torsdag, 18.45-19.45, Skuru skola

E

Vanessa


Lördag, 13-14.30, Järlasalen
alt. Söndag, 12-13.30, Järlasalen

F

Linda









Några kommentarer.

Jakobsson-träningarna A, C och D kommer att ha ett mer allmänt innehåll med ca 20 minuter vardera av grundläggande skotträning, bollbehandling och 1-1 spel. Detta för att vi har svårt att få in dessa moment på lagträningarna. Den tid som återstår kommer A förmodligen bestå av moves, C av skott och D av dribbling.

Träningarna B, E och F kommer vara moment på nivå 1 och 2 i progressionsmodellen, dvs att bygga upp grundläggande skills så att de blir tekniskt korrekta. Tema här är
B - avslut
E - skotteknik
F - skotteknik, avslut och dribblingsteknik (vad mer kan en landslagsspelare i fotboll behöva?)

Vi startar med träningarna på måndag 20 oktober.

/ax

Schema 13/10-26/10

Tisdag 14/10, 17.30-20, Nacka Sph Träning

Fredag 17/10, 17.30-20, Nacka Sph Träning

Lördag 18/10, 13-14.30, Järlasalen, Fri skotträning

Söndag 19/10, 18.00, Åkeshovshallen, match vs Alvik. Samling i hallen kl 16.45.

Tisdag 21/10, 17.30-20, Nacka Sph Träning

Fredag 24/10, 17.30-19.30 Nacka Sph Träning, 20.15 Thorildshallen match U23 Mitticupen vs Alvik
Hela laget tränar. Sen kommer vi kolla med er vilka som ska vidare och spela matchen.

Lördag 25/10, 16.00, Ugglevägen 27B, lagträff och middag
Vi kommer ha ett lagmöte och kolla på en del video. Därefter gemensam middag. Ingen bestämd tid när allting slutar, men för de som inte har kvällen uppbokad kan fler aktiviteter föreslås.

Söndag 26/10, 16.00, Nacka Sph, match vs Järfälla. Samling 14.45.

frågor på träningen

Både Mbuyi och jag har varit lite halvotrevliga mot alla er som vill ställa frågor under träningen. Tänkte förklara lite hur jag tänkter kring detta, så kanske ni förstår varför jag reagerar som jag gör.

Inför varje träning väljer jag ut ett antal moment jag vill gå igenom, och som jag hoppas att ni har lärt er när träningen är över. Helst av allt vill jag ta upp dessa moment på teorin, och sedan kör vi minst en övning där vi får se momentet ute på golvet. För att man ska lära sig något ordentligt tror jag man behöver både se en förklaring på video, se demonstration på golvet och öva på det själv.

Egentligen finns det hur många moment som helst som jag skulle kunna ta upp. För att träningarna ska bli effektiva krävs att coachen är skicklig på att välja ut så få moment som möjligt, men ändå få med det allra viktigaste. Ni vet ju hur det känns när träningarna är hackiga och man aldrig får en rytm i spelet, och när jag spelade själv hatade jag onödiga avbrott. Därför har jag när jag coachar någon slags samvetsklocka som börjar ticka så fort jag öppnar munnen. Ju mindre den har tickat när träningen är slut, desto mer belåten är jag. Samtidigt är det en avvägning, för att om vi ska bygga upp ett riktigt bra lagspel måste alla spelare känna till de principer som spelet bygger på, och då måste det pratas från coachernas sida.

I alla fall, när någon av er ställer en fråga under teorin eller träningen uppstår tre problem.
- Vi tvingas prata om något som vi inte valt ut som det allra viktigaste att ta upp på träningen.
- Dyrbar tid från teori eller träning går förlorad.
- Vi har ingen möjlighet att förklara momentet med både video, demonstration och övning. Detta gäller särskilt för frågor av typen "vad ska jag göra om den gör så och det här händer?" Här är det nästan omöjligt för någon annan än den som frågar som fattar vilken situation som menas, och det är dessutom värdelös pedagogik att förklara en rörelse bara med ord.

Alternativet är att vi dissar er genom att inte svara alls, då slipper vi problemen ovan men i gengäld blir stämningen dålig. Ofta en svår avvägning här också.

Hoppas ni förstår hur jag resonerar. Det bästa är om ni kan lita på att det som vi tar upp på träningen är det som ni behöver veta, resten kan ni lösa själva när situationerna uppstår.

DÄREMOT är det inga som helst problem att ta upp frågor utanför teori och träningstid. Då har jag tid att ge bra förklaringar, och tycker dessutom att det är ganska roligt. Cred till Vanessa för några riktigt bra frågor på vårt senaste möte, bl a "varför får vi inga drivelägen i anfallet?" och "varför har vi cornerpositionen egentligen?". 

2 rörelser vi vill förbjuda

Vi säger att vi vill förbjuda de här rörelserna, men som ni fattar kan man inte säga att en rörelse är helt förbjuden, eftersom det alltid kan dyka upp situationer när just denna rörelse räddar anfallet. MEN, i de allra flesta fallen är detta rörelser som inte stämmer med resten av vårt anfallsspel. Därför kan vi säga så här, den som gör någon av dessa rörelser utan att det leder direkt till poäng ligger rätt risigt till.

Jag vill att alla spelare skriver in i kommentarer nedan, något i stil med "jag har sett och förstått instruktionerna i videon". Och om ni inte riktigt förstår vad som menas är det bara att ni ringer till mig direkt.

/ax

- Nu testar vi med lite andra bakgrundsljud. Och yes, förut stod det 3 rörelser att förbjuda, men jag drog ned det till 2 för den här gången. Cornercutten är lite komplex och det är risk för missförstånd om vi säger att den är förbjuden. Vi kommer prata om den och visa olika möjligheter så snart vi får chansen.


Cream

Jag blir borta kommande vecka (13/10-29/10) för att min skola behöver mer tid nu under en period... Så inga individuella träningar mina tider den här veckan.


/C

uppgifter

Kansliet behöver få in uppgifter för samtliga spelare i damlaget.

Vill därför att ni mailar till mig, [email protected], omgående:
Namn
Adress
Telefon
Personnummer

helgen som kommer

OCH så var man tillbaka från Umeå... gick svinbra med jobbet, och så hann jag med att dra och träna lite med AO också. Hon säger att hon börjar lära sig att träna ordentligt nu, och det ser i alla fall ut så. Skottet såg bra ut och så har hon byggt på sig lite muskler. Sen skulle jag lära henne finger rolls så som några av er har kört, med det hanns inte riktigt med... får bli nån annan gång i stället. Men i vilket fall ska det bli kul att se henne och Comets live nu i helgen.

Umeå har ju alltså damligapremiär söndag kl 12.30. Dessutom tränar de i Nacka Sph på lördag kl 16.45... innan dem tränar för övrigt Sundsvall. Vet inte vem som ordnat den tiden (Anna Höglund kanske?).

Vi kommer inte köra någon lagträning eller annan gemensam obligatorisk aktivitet i helgen, men det är ju som sagt damligapremiären i Solnahallen på söndag eftermiddag, så alla ni som har möjlighet tycker jag borde hänga med och kolla. Vi kommer även försöka ha möten med så många av er som möjligt. Med er som jag snackar med kommer vi bland annat att gå igenom QUIZ-svaren, så se till att ni har dessa klara.

"It's not the hours you put in, it's what you put in the hours."
- citat från... a gissa vem och i vilken hall det finns.


/ax

Samtal uppföljning

Ni får boka in er själva på tider som passar, var och en ansvarar för att ni har samtal den här veckan!

Ons 8/10, 18:00 Sanna
Ons 8/10, 19:00 Vanessa

Tor 9/10, 18:00
Tor 9/10, 18:40 Milena
Tor 9/10, 19:20 Helena

Lör 11/10, 10:00
Lör 11/10, 10:40
Lör 11/10, 11:20 Sara

Sön 12/10, 17.00 Manda
Sön 12/10, 17.40
Sön 12/10, 18.20



/C

Underdog No More

Sista slipningarna inför matchen imorgon görs just nu i Järla Sporthall och har pågått sen tio tiden i förmiddags.. Jag tänkte passa på att dela med mig av Warrios intro till -07 slutspelet där Golden State Warriors som var rankade sist gjorde det omöjliga och slog ut vinsttippade Dallas Mavericks ur slutspelet med 4-2 i matcher.. (mannen som dyker upp först i videon har Mbuyi dessutom hängt lite med bland sina resor i Italien)

Efter över 700 trailer views, en galen hemmapublik förra säsongen, förhoppning att Curt "Hejarklacksledaren" Eriksson är på plats så ser vi riktigt mycket fram emot morgondagens match! Men vore det inte grymt om vi lyckades skapa en grön publik..? att så många som möjligt har gröna tröjor i publiken.. Kan ni hjälpa till att sprida budskapet? Se videon så förstår ni nog vad jag menar..!

Imorgon kör vi!!



OBS! KOMMENTERA MERA.

För dom som gillade det där klippet ska jag inte snåla. Här ser ni klipp ur det slutspelet när Mbuyis polare dunkar över en av NBAs bästa försvarsspelare.. Jag får känslan av att publiken tycker om det de ser..? http://www.youtube.com/watch?v=WVOaheo5YJY

/C

Pass!

Jag hörde nån fråga om man skulle ta med pass till Luleå, jag åt pasta till middag och vill därför passa på att bjuda på en spelare som vet hur man skriver in sina assists MED STIL i statistiken...

Varför detta? För att jag just läste att han ska lägga skorna på hyllan efter ett antal år i NBA,, därför njuter vi en sista gång!


http://www.youtube.com/watch?v=5cStLiGfqTM

http://www.youtube.com/watch?v=kk60h2I8uVc&NR=1





/C

RSS 2.0